Uddannelse er en investering i fremtiden

Har I dygtige faglærte i virksomheden, som I gerne vil give nye muligheder og større ansvar? Har I maskiner eller teknologi, der ikke udnyttes fuldt ud i dag, fordi medarbejderne ikke har kompetencerne? Kan du se nye markedsmuligheder, hvis virksomheden får tilført ny viden? Der er flere gevinster ved at investere i videreuddannelse af virksomhedens faglærte medarbejdere.

Fordele for virksomheden

1

Uddannelse gør medarbejderen dygtigere. Det giver ny viden og inspiration. Det øger effektiviteten. Det styrker virksomhedens konkurrencekraft.

2

Uddannelse gør medarbejderen i stand til at møde øgede kundekrav. Med nye kompetencer kan medarbejderen løfte nye og mere komplekse opgaver. Det skaber øget kundetilfredshed.

3

Uddannelse skaber fornyet arbejdsglæde. Det kan være med til at fastholde dygtige medarbejdere. Det reducerer behovet for dyre rekrutterings- og oplæringsprocesser. Og det smitter af på de øvrige medarbejdere.

Gode erfaringer

Per Laursen, direktør, Skærbæk Bygningsindustri A/S

”Vi kan ikke stå stille i udviklingen. Vi er nødt til at bygge på vores medarbejdere, så de har en rygsæk at tage med på rejsen fremad.”

Se video

Kim Valbum, direktør, Aut. Køle- & VP-firmaers Brancheforening, AKB

”I brancheforeningen kan vi jo godt se, hvem der klarer sig godt – det er dem, der er gode til at tage viden til sig!"

Se video

Fup og fakta

Kan jeg få produktionen til at hænge sammen, når vi mangler en mand? Søger min medarbejder videre, når han kommer tilbage? Er det for besværligt med ansøgning og tilmelding? Se filmen og få svarene.

Spørgsmål & svar

Hvad er en akademiuddannelse?

Akademiuddannelsen er en faglig overbygning på svendebrevet, målrettet faglærte med erfaring. Uddannelsen veksler mellem teori og praksis og er tilrettelagt, så dine medarbejdere kan tage den, mens de arbejder.

Hvad er et fagmodul?

Akademiuddannelsen består af en række fagmoduler. Alle fagmoduler kan tages enkeltvis og er en selvstændig undervisningsenhed med specifikke læringsmål. Med andre ord kan dine medarbejdere sagtens tage et enkelt fagmodul og få viden, som de kan bruge i deres job uden at skulle tage en hel uddannelse. Modulerne kræver typisk ca. 8 undervisningsdage og afsluttes med en eksamen.

Hvilke medarbejdere kan have glæde af at bygge ovenpå?

Alle, som er faglærte eller har en gymnasial uddannelse og to års relevant erhvervserfaring, kan tage en akademiuddannelse. Uanset om dine medarbejdere er tømrere, elektrikere eller web-integratører, så findes der en lang række fagmoduler, der kan gøre dem dygtigere til det, de allerede er gode til.

Hvor lang tid skal jeg undvære min medarbejder?

Typisk skal en medarbejder bruge ca. 8 dage på undervisning og en dag til eksamen pr. fagmodul. Derudover kommer der tid til forberedelse. De fleste faglærte tager 1-2 fagmoduler i løbet af et halvt år.

Hvad koster det, og hvem skal betale?

Prisen for et fagmodul varierer. Du kan finde priserne i oversigten over moduler. Hvis det er medarbejderen selv, der har valgt at uddanne sig, skal medarbejderen selv betale. Medarbejderen kan søge tilskud i flere kompetencefonde eller Statens voksenuddannelsesstøtte. Hvis det er virksomheden, der har valgt, at medarbejderen skal uddanne sig, er det virksomheden, der skal betale og søge tilskud fra kompetencefonde. Husk at ansøge om støtte fra kompetencefonde inden tilmelding til uddannelse. Se mere på kompetencefonde.dk, ikuf.dk og svu.dk.

Hvor tilmelder jeg en medarbejder?

Medarbejdere kan tilmeldes her på hjemmesiden. Klik her.