”Snart går de medarbejdere, der kan det her, på pension”

En gammel uddannelse genopstår i ny form, når Erhvervsakademi Aarhus i efteråret 2019 starter akademiuddannelsen i kvalitet og måleteknologi op.

Årsagen er et voksende behov for medarbejdere, der kan måle på og dokumentere kvaliteten af produkter, så fejl ikke koster virksomhederne penge. 

Hvis ikke møtrik og skrue passer sammen, mister produktionsvirksomheden kunder eller må smide produktet ud. Det kan koste millioner, og virksomhederne har brug for medarbejdere, der kan sikre kvaliteten af produkterne ved målinger.

Men der bliver længere og længere imellem kvalificerede medarbejdere, fordi der ikke er blevet uddannet nye i en årrække.

I efteråret 2019 kan Erhvervsakademi Aarhus derfor byde 48 studerende velkommen til akademiuddannelsen i kvalitet og måleteknologi.

Virksomhederne kan gå glip af mange penge

”Lige om lidt går de medarbejdere, der kan måle og dokumentere kvaliteten af et produkt, på pension. Det område her er en brændende platform,” siger uddannelseschef Dorte Ydemann Pedersen fra Erhvervsakademi Aarhus, som står i spidsen for den nye uddannelse.

Hun forklarer videre: ”Tyskland for eksempel sætter meget skrappe krav til kvaliteten af de produkter, de køber og særlig til dokumentationen af kvaliteten, og det kan være mange penge, vi i Danmark går glip af, hvis vi ikke har styr på det.”

Uddannede i kvalitet og måleteknologi er attraktive kandidater 

Den nye uddannelse byder velkommen til de studerende på første modul den 30. oktober i Aarhus og den 6. november i Hillerød i samarbejde med en af initiativtagerne til uddannelsen – Novo Nordisk A/S.

Afdelingsleder, Device Metrology, Novo Nordisk A/S, Ronny Ulrik Gregersen vurderer, at der bliver brug for de færdiguddannede fra akademiuddannelsen i kvalitet og måleteknologi.

”De kvalifikationer, de studerende opnår via uddannelsen, gør dem til attraktive kandidater både for vores virksomhed og for andre, som efterspørger medarbejdere indenfor kvalitet og måleteknologi. Vi efterspørger løbende nye medarbejdere med måleteknologiske kvalifikationer og vil gøre det i fremtiden,” siger Ronny Ulrik Gregersen.

De lærer at sikre kvaliteten og vurdere fejlkilder 

Akademiuddannelsen i kvalitet og måleteknologi er en 3-årig deltidsuddannelse, som medarbejderne tager sideløbende med deres job. Her lærer de at udvise kritisk sans for målinger og sikre kvaliteten af måledata og måleudstyr og at identificere fejlkilder.

”De studerende vil typisk være ansat i en virksomhed. De arbejder med deres særlige område samtidig med studiet, og på den måde specialiserer de sig imens, de bliver uddannet til at have kritisk sans for, hvad der er vigtigt, og hvad der ikke er vigtig,” siger Dorte Ydemann Pedersen.

Når de nye deltidsstuderende sætter sig i undervisningslokalet om godt en måned, er Erhvervsakademi Aarhus den eneste uddannelsesinstitution i Danmark, der kan tilbyde akademiuddannelsen i kvalitet og måleteknologi. Der er stadig få ledige pladser på uddannelsen.

Læs mere om uddannelsen her 

Hent brochure her

Kontakt uddannelsesleder Dorte Ydemann Pedersen på: mail dyp@eaaa.dk eller mobil 7228 6451 for flere oplysninger

Tilmeld dig med din e-mailadresse og få besked når der er nyheder på bygovenpaa.dk